субота, 13 лютого 2016 р.

Ти - найкраща

Всі ми родом із дитинства. Саме тому,мабуть, любимо читати казки, любимо, щоб з нами траплялось щось чарівне, казкове. А особливо напередодні Дня закоханих. Тож пропоную прочитати казку і подумати, чи у ній немає долі пради...
Кохання творить неймовірні речі. Під впливом його чар навіть потворна ропуха стає симпатичною царівною. А волохате чудовисько – вродливим юнаком. Не вірите? Спробуйте-но закохатись побачите: приємні зміни не забаряться. А поки що послухайте казочку.

У дрімучому темному лісі жив собі Чахлик Невмирущий. Він ніколи не посміхався, завжди ходив похмурий і сердитий, бо був дуже самотній. У його печері вже сотні літ в облупленому казанку кипіло приворотне зілля. Чахлик час від часу сумно зазирав туди і міркував: «Що б і ще таке вкинути?». Він варив зілля, щоб влити кілька крапель до кави Бабі-Язі, котра іноді прилітала в гості на своїй мітлі. Невмирущий вже не раз пригощав її такою «зачарованою» кавою, але чомусь напій ніяк не діяв. Баба-Яга була зовсім байдужою до нещасного Чахлика, і він страшенно страждав від нерозділеног о  кохання. Одного разу Чахлик Невмирущий навідався до своєї матері, Болотяної Відьми,  яку вже не бачив понад двісті років. Мама одразу ж зауважила, що із сином щось не те.
Любий, ти, мабуть, захворів … Я покличу старого Лісовика, хай поміряє тобі температуру. А може зробити чаю з  малинового варення?
-Та ні, мамо, це мені не допоможе…
Чахлик  не стримався і все розповів. Болотяна  Відьма   була дуже мудрою жінкою. Вона одразу ж  зметикувала, як треба діяти.
Який ти, синку, в мене ще дурненький! На ось, подаруй своїй обраниці і обовязково скажи їй щось приємне, — відьма тримала в руках великий букет білосніжного латаття.
Чахлик звик в усьому довіряти матері. Він обережно взяв квіти, чмокнув маму у щічку і, мов на крилах, помчав додому.Того  ж  вечора до  нього завітала Баба-Яга.   Чахлик пригостив її кавою [цього разу — з вершками) та тістечками. А потім сором'язливо простягнув квіти. І хоча від хвилювання його голос зрадливо тремтів, він змусив себе усміхнутись і вимовити:
Тобі так личить ця сіра сукня. І хустка..
Баба-Яга від несподіванки спершу оторопіла,   а потім,   зашарівшись,  подякувала. «Який, милий цей Чахлик! А які у нього чудові зелені очі» -  думамала вона і в ту ж мить…  закохалась.
Чахлик Невмирущий і Баба-Яга почали зустрічатись, а незабаром одружились. Болотяна Відьма не стримувала на  весіллі сліз радості (про таку невістку можна було тільки мріяти!).До того ж Баба-Яга і погарнішала.   Вона   почала стежити за своєю  зовнішністю,   відвідала косметичний   салон,   перукарню і сауну, і  тепер більше скидається на Прекрасну Фею, ніж на стару Ягу.
А Чахлик купив собі модний,спортивний костюм, кросівки і досі щоранку бігає навколо лісу. Якось навіть переміг у міжнародних змаганнях. Своїй коханій половинці він щодня дарує букет чудових квітів і неодмінно скаже:
«Ти – найкраща!
Я тебе кохаю, Ягусю».
                                                              Наталя  ШОСТАК.


Немає коментарів:

Дописати коментар